Országos Bérügyviteli Bajnokság jelenléti forduló

Befejeződött a hatodik Országos Bérügyviteli Bajnokság!

Szenzációs eredmények születtek az OBB utolsó, BGE-n szervezett jelenléti fordulójában!

Előzmények

Az VI. ORSZÁGOS BÉRÜGYVITELI BAJNOKSÁGBudapesti Gazdasági Egyetem, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve NEXON által aláírt ‑ Versenyfelhívása értelmében az első négy online fordulóban az 50 legjobb eredményt elérő versenyző jogosult a tantermi körülmények között lebonyolított ötödik fordulóban való részvételre. Továbbá minden olyan versenyző bekerült még az ötödik fordulóba, aki az 50-ik helyezettel azonos pontszámot ért el. (Így az ötödik forduló potenciális résztvevőinek száma 52 fő lett.)

Helyszín

A verseny ötödik, jelenléti fordulójának a Budapesti Gazdasági Egyetem (Budapest, XIV. kerület, Buzogány utca 10-12., „B” épület) adott otthont. Az egyetem két számítógépes termet bocsátott rendelkezésünkre, ahol nyugodt és szinte ideális körülmények között nyílott lehetőség az e-learning elérésére és a feladatok megoldására.

Résztvevők száma

A NEXON szervezői az 50 legtöbb pontot elérő versenyzőknek (illetve mindazoknak, akik az 50-ik helyezettel azonos pontszámot értek el) küldtek meghívót. Ennek megfelelően 52 versenyző kapott meghívást a jelenléti fordulóra, akik közül – rekord létszámban – 45-en jelentek meg a forduló helyszínén.

A jelenléti forduló megszervezése

A jelenléti forduló 2018. november 5-én (hétfőn) 13:30 órakor kezdődött és két órán keresztül zajlott. A résztvevők Jelenléti ívet írtak alá.

VERSENYFELÜGYELŐK

  • Lukács Ildikó (BGE)
  • Csizmadia Nóra (BGE)

TECHNIKAI TÁMOGATÁS

  • Nagy György (BGE)

SZERVEZŐK

  • Bihari Andrea (NEXON)
  • Korom Miklós (NEXON)
  • Szücsy Márton (NEXON) és
  • Henczi Lajos (NEXON)

A NEXON Akadémia munkatársai gondoskodtak a forduló előkészítéséről, a forduló feladatairól, azok e-learninges rendszer elérhetőségéről.

Évek óta Nagy György nyújtja a technikai támogatást, aki biztosította mindkét tanteremben a számítógépek használhatóságát, segítséget nyújtva a résztvevőknek az egyedi technikai problémák azonnali megoldásához.

A NEXON Akadémia vezetője köszöntötte a résztvevőket, s rámutatott az OBB jelentőségére.

A Versenyfelügyelők, illetve a NEXON munkatársai a verseny megkezdése előtt tájékoztatták a résztvevőket a forduló lebonyolításának rendjéről és szabályairól, valamint a technikai tudnivalókról. A fordulóban csak számológépet és TB naptárt, valamint a rendelkezésre bocsátott számítógépet lehetett használni. További segédanyagokat nem lehetett felhasználni.

Az online feladatokhoz a résztvevők saját felhasználónevükkel és jelszavukkal férhettek hozzá. A szervezők felhívták a figyelmet az eredmények rögzítésére és más technikai jellegzetességekre. Külön kitértek arra is, hogy az elmentett, de le nem adott feladatok nem számítanak bele a forduló eredményébe! Elmondták, hogy a fordulóban elért saját pontszámukról minden résztvevő az e-learning rendszerben kaphat információt. Az elért helyezéséről – a forduló lezárását követően – minden résztvevő külön (elektronikus levél formájában) írásbeli tájékoztatót fog kapni.

A feladatok nehézsége

A feladatok jellege – amelyeket a szakértők, de a versenyzők is meglehetősen nehéznek ítéltek – követte az előző négy online forduló szellemiségét és stílusát. A feladatokat kidolgozó szakértők a korábbi fordulók tudásanyagát használták fel az ötödik forduló feladataihoz. Így elsősorban azok kerülhettek előnybe, akik fordulóról fordulóra önállóan, saját tudására támaszkodva oldották meg a feladatokat.

Az első tíz versenyző szakmai szenzációnak is nevezhető teljesítményt nyújtott. A múlt esztendőben 57 és 78 pont közötti eredményt ért el az első tíz versenyző, de a tavalyi első helyezett a 78-at érő pontszámával idén még az első tízbe sem került volna be.

A helyezéseket gyakorlatilag az döntötte el, hogy ki hogyan tudott megbirkózni a valóban nem könnyű 2. feladattal. A 100-ból a legtöbb, 50 pontot érő feladat a munkaidőkeretes órabéres dolgozó számfejtését kívánta meg, nehezítve vasárnapi pótlékkal és munkaidőkereten felül teljesített órákra járó távolléti díjjal. Az igen összetett feladat azok számára nem volt meglepetés, akik maguk dolgoztak korábban a feladatok megoldásán, így találkoztak már ezekkel a kérdésekkel.

Azok a versenyzők, akik hibátlanul oldották meg a szakmai kihívással is felérő 2. feladatot, ezzel a teljesítményükkel mindegyikük bekerült az első tízbe, de többségük még a dobogóra is feljutott.

A helyezések meghatározásánál pontegyezés esetén a résztvevő által utoljára leadott feladat e-learning rendszer által logolt leadási ideje számított. Azonos pontszám esetén, aki korábban adta le a feladatát, az érhetett el magasabb helyezést.

Bár nyomatékosan felhívtuk a versenyzők figyelmét a feladatok leadásának körülményeire, sajnos egyik versenyzőnk az időkereten belül mégsem adta le egyik feladatát.

Reklamáció és panaszkezelés

Tisztázó kérdésekre, illetve panaszok benyújtására – kizárólag írásos formában –november 6-án este 20 óráig volt lehetőség. (Tekintettel az eredményhirdetés és díjátadás közeli időpontjára, csak rövid időt tudtunk adni az esetleges panaszok beküldésére és megválaszolására!)

Néhány észrevétel érkezett csupán, amelyeket szakértőink megvizsgáltak, és szakmailag minősítettek. Ezek eredményéről az érintettek direkt tájékoztatást kapnak. Mindezek tükrében kialakult a helyezések végleges sorrendje! Néhány versenyző tényleges helyezését – mivel pontszámegyezés állt fenn – feladatuk leadásának időpontja döntötte el.

Meghívó az ünnepélyes eredményhirdetésre

Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás 2018. november 14-én lesz a Terminal 1 Airport Event Centerben (1185 Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér – Terminal 1) megrendezésre kerülő NEXONkonferencián (HR Business Class NEXON Konferencia 2018http://nexonkonferencia.hu/), amelynek teljes programjára szóló MEGHÍVÓT legkésőbb 2018. november 8-án 16 óráig tervezzük – elektronikus formában ‑ kiküldeni a legtöbb pontszámot elérő tíz versenyzőnek.

A konferencia 9 órakor kezdődik, és ezen belül 12:45 – 13:05 óráig tervezzük az ünnepélyes díjátadót. (A meghívottak egy-egy személyt magukkal hozhatnak az eseményre, melyet kérünk előzetesen bejelenteni.)

 

Az összefoglalót készítette dr. Henczi Lajos

Képgaléria