Országos Bérügyviteli Bajnokság

Lezárult az OBB 2020 második fordulója

Komoly szakmai vitákat kiváltó és országos tanulságokkal bíró 2. feladat.

Sok észrevétel érkezett és senki nem érte el a maximális pontszámot!

A második forduló – a terveknek megfelelően – május 15-én indult és egy hónap állt a versenyzők rendelkezésére a feladatok megoldására.
A szakértői team által kidolgozott és a lektori team által validált elméleti és gyakorlati feladatok sikeres megoldásával a második fordulóban is 100 pontot lehetett szerezni, de ezt a magasságot a második fordulóban senki nem érte el.

A második forduló eredményei

A második fordulóban 295 versenyző szerzett pontot (adott le feladatot). Szakértőink és versenyzőink szerint ez a forduló is nagyon küzdelmesre és kalandosra sikeredett, ami a pontszámokon is visszatükröződik:

  • az első, 20 pontos feladat átlaga: 4,13 pont;
  • a második, 50 pontos feladat átlaga: 7,99 pont;
  • a harmadik, 15 pontos feladat átlaga: 10,95 pont és
  • a negyedik 15 pontos feladat átlaga: 11,62 pont.

Az elérhető 100 pontból – átlagosan – 33,6 pontot értek el a résztvevők (beleértve azokat is, akik csak egy feladat megoldásáig jutottak.)
Az első száz versenyző második fordulóban elért átlageredménye 49 pont. (A „százas” élmezőnybe 37 ponttal lehetett bejutni!)

A 2. forduló feladatait készítő szakértőink nagyon sok fogas kérdést tartalmazó feladatcsomagot állítottak össze (erre utal az alacsonynak számító 33,6 pontos átlag is).
Ebben a fordulóban egy versenyző ért el 90 pontot, míg a második 88, a harmadik pedig 84 ponttal gazdagodhatott. A tízes élmezőnybe kerüléshez 66 pontra volt szükség.

Ismét a 2. feladat bizonyult a legnehezebbnek, amelyet mindösszesen két versenyzőnek sikerült hibátlanul megoldania. Ez viszont azt is jelenti, hogy ebben a feladatban kifejtett témaegységeket sok helyen a gyakorlatban is hibásan kezelik, amelyek részleteire a kérdésfelvetésekre adott válaszainkban aprólékosan is kitérünk.

A forduló tanulságait elemző összeállításunk hamarosan megjelenik az oldalunkon!