Befejeződött a VIII. OBB

A rendkívüli helyzethez alkalmazkodva október 30-án újszerű módon, online formában zajlott le az idei – nyolcadik – Országos Bérügyviteli Bajnokság 5., mindent eldöntő fordulója, ahova az első négy forduló alapján az 50 legjobb eredményt elérő versenyzőt hívtuk meg.

Ismeretes, hogy az ötödik forduló feladatainak megoldása során nyújtott teljesítmény határozza meg a Bajnokság résztvevőinek végső sorrendjét.

A meghívott 50 versenyzőből 49-en adtak le értékelhető feladatot.
Az első helyezett idén is majdnem elérte a maximális 100 pontot. A további részletek majd csak a november 24-ére tervezett díjátadón derülnek ki, de addig is közzé tesszük – egy szarvasi nagyvállalat munkaügyi osztályán bér- és tb ügyintézőként dolgozó – Sike Karolina által megfogalmazott – jövőbemutató – sorokat, aki nem először ragadott tollat, hogy érzékeltesse az OBB-vel kapcsolatos véleményét:
Egy évvel ezelőtt az alábbiakat intézte hozzánk:

„Tisztelt NEXONOSOK! Október utolsó napján az egyik kedvenc „sorozatom” ismételten évadzáró részéhez ért. Igen, az OBB bizony egy sorozat, hisz van benne rengeteg dráma, feszültség, sírás és öröm. Bár a hetes szám (itt minden bizonnyal a hetedik alkalommal megrendezett bajnokságra utalt levélírónk – a szerk.) számomra nem hozott SIKE-rt, családom – barátaim felhívták figyelmemet arra, hogy a pénznyeremény eltörpül az út során megszerzett tudás nagysága mellett és itt minden résztvevő BAJNOK. Önök a kavicsot vízbe dobó kéz. A belső vízgyűrűk a versenyzők szakmai és emberi fejlődését jelentik, míg a külső vízgyűrűk a tudásbővülés mindennapos manifesztálódásai. Szeretném így távolból virtuálisan megköszönni a kavicshajító „kéz” munkáját! És kérem, adják át az alábbi ’reklamációmat’: Még-még, sok ilyen évadra fel!!!”

Tegnap, november 2-án pedig az alábbi kreatív üzenetet juttatta el hozzánk Karolina:

„Tisztelt Szervezők/NEXONOSOK/”háttérmunkások!

Immár évről évre lassan szokássá nőtte ki magát, hogy a bajnokság befejeztével, virtuális tollat ragadva virtuális levelet írok Önöknek.
Most nem készültem nagy szavakkal és nem is szeretném szaporítani a szót, hiszen gondolom egész évben, áprilistól-októberig, kapnak hideget és meleget egyaránt.
Én csak ennyit írnék: KÖSZÖNÖM. (Így nagy betűkkel!)

K-Kitartást Ö-Ösztönzést S-Sok türelmet Z-Zsáknyi empátiát Ö-Özön törvénnyel való megismertetést N-Nehéz feladatokat Ö-Örökös ötletelést M-Minőségi munkájukat és motiváltságukat

Üdvözlettel: a „sorozat” állandó rajongója, Sike Karolina”

Mi is köszönjük Karolinának a biztató és motiváló üzenetet, aki maga – de a leendő Bérügyvitel Bajnoka címre vágyó kollégák – számára azt a mottót is megfogalmazta, hogy „Apró lépésekkel is el lehet jutni a biztos célig”.