Események betöltése

« All Events

  • Ez az esemény elmúlt.

Rendkívüli munkaidőben történő munkavégzés elrendelés és ellentételezése – Alkalmazott Munkajog sorozat 4. alkalom

május 5 @ 14:00 - 16:00

Alkalmazott Munkajog

A sorozat célja, hogy olyan munkajogi alapismereteket adjon át, amit egy vezető szakirányú képzettség híján csak a gyakorlatban tanulhat meg. Ez a tapasztalatszerzés jó iskola, de néha téveszméket tart fenn, és olyan döntésekhez vezet, melyek egyszerűen helytelenül kialakult szokásjogon alapulnak és alapos tárgyi ismereteken.

Olyan témákat választottunk a sorozat egyes alkalmainak alapjául, melyek a vezetői irányítás és ellenőrzés lényegi részét képezik. A témaköröket gyakorlatorientáltan alakítottuk ki és több alkalomra terveztük.

Eddigi tapasztalataink szerint azok a rendezvényeink népszerűek, ahol az előadók „jogesetszerűen” dolgozzák fel a változásokat. Ezért követjük a bevezetett gyakorlatot és olyan szemináriumokat szervezünk a 2022. évben is, ahol előre kidolgozott és összetett munkajogi helyzeteket, „jogeseteket” küldünk meg előre a jelentkezőknek. A jogeseteket pedig közösen oldjuk meg. Ezzel szeretnénk megmutatni a résztvevőknek azt, hogy a különböző munkahelyi szituációkban milyen tényezők relevánsak, és melyek nem. Természetesen együtt körbejárjuk a vonatkozó jogi szabályozást is, végül pedig közösen megoldásokat keresünk a felvetett problémákra.

TÉMAKÖRÖK

  • a rendkívüli munkavégzés fogalma
  • pótlékok és átalányok
  • ügyelet és készenlét
  • a rendkívüli munkaidő nyilvántartása
  • korlátok a rendkívüli munkaidő elrendelésénél
  • az igényérvényesítés nehézségei – kell-e számolnunk azzal, hogy a munkavállaló sikeres pert indít a munkáltatóval szemben?

Szervező

NEXON Akadémia
Telefon:
(1) 465-5151
E-mail:
akademia@nexon.hu
View Szervező Website

Szervező

NEXON Akadémia
Telefon:
(1) 465-5151
E-mail:
akademia@nexon.hu
View Szervező Website