Bemutatkoznak 2015 díjazottjai

A BÉRÜGYVITEL BAJNOKA 2015

A bajnokság döntőjének számító „jelenléti” fordulót – 84 ponttal – Gáspár Veronika, az egyik legnagyobb magyar pénzügyi és tanácsadó vállalat, a BDO Magyarország Könyvelő és Bérszámfejtő Kft. munkatársa nyerte meg, aki a NAV hírleveléből értesült a bérügyviteli bajnokságról. Mivel szereti a kihívásokat, ezért döntött a részvételről. Helyesen is tette, mert rögtön bejutott a legjobbak közé, s megnyerte a 2015. évi bajnokságot!

A Szent István Egyetem Gazdaságtudományi Karán szerzett felsőfokú végzettséget. Először külkereskedelemmel foglalkozott, majd ezt követően kötött ki a könyvelés, ezen belül elsősorban a bérszámfejtés területén. A pénzügyi és tanácsadó vállalatnál egy nagyobb bérszámfejtő csapat tagjaként, mint TB ügyintéző és bérszámfejtő szakértő, illetve tanácsadó dolgozik, ahol számos, különböző területen és létszámmal működő ügyféllel foglalkozik. Az évek során munka mellett tovább gazdagította szakmai tudását, s többek között mérlegképes könyvelői, illetve adótanácsadói szakképesítéseket is szerzett.

Az OBB sokat segített neki abban, hogy feltérképezze a szakma azon pontjait is, amivel munkája során ritkán találkozik. Elmondása szerint ”az adójogszabályi összefüggések megkeresése sokszor emlékeztette egyik kedvenc időtöltésére, a puzzle kirakására”

MÁSODIK HELYEZETT
Az öt fordulóból álló, éles küzdelmet hozó versenyben Török Gábor szintén 84 pontot ért el, s csak gyengébb időeredményével szorult a második helyre. Saját vállalkozásában, a Ganda Group Kft-nél dolgozik Kecskeméten. 2003-ban végzett a Dunaújvárosi Főiskola gazdálkodási szakán.

Gyakornokként került kapcsolatba a számvitellel és a bérszámfejtéssel, ami egyből magával ragadta. 2004-ben megszerezte a mérlegképes könyvelői szakképesítést, majd ezt követően a feleségével saját könyvelőirodát nyitottak, ahol több kisvállalkozásnak végzik a teljes körű könyvelést és bérszámfejtést. (Feleségével nagyon kiváló szakmai versenypárt is alkotnak, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy a tavalyi bajnokságban felesége, Törökné Szabó Ágnes ért el harmadik helyezést!)

HARMADIK HELYEZETT
A harmadik helyre idén – 78 ponttal – Kocsiné Almási Ágnes futott be, aki eddig valamennyi Országos Bérügyviteli Bajnokságon részt vett, s mindig a dobogón végzett, s már két ezüstéremmel büszkélkedhet. A bajnokságban elért eredményeit, valamint az elégedett ügyfeleket tartja legnagyobb szakmai sikereinek.

A kecskeméti Mahuho Kft.-nél dolgozik, s 12 éve végez bérelszámoló és Tb-ügyintézői feladatokat. (A díjátadó ünnepség szünetében ő is felvetette, hogy nagyon szeretne végre egy olyan OBB-én részt venni, ahol a kamara képviselőjétől – az Oklevél mellett – „igazi” mesteri címet is átvehetnének a legjobbak! A NEXON már benyújtotta erre vonatkozó javaslatát az MKIK-nál.)