Új üvegművész készítette a díjat

Új iparművészek készítették az idei OBB-díjakat: a Hefter Galéria és Stúdió , azon belül Hefter László és Hefter Brúnó üvegművész.
A Hefter üvegstúdió több mint 40 éve foglalkozik az építészethez kapcsolódó külső és belső tereket díszítő vagy elválasztó üvegművészeti alkotások tervezésével és kivitelezésével. Számos üvegablak, üvegablaksor, térelválasztó, ajtóbetét, világítótest, üvegplasztika és köztéri alkotás elkészítése mellett, a régi üvegablakok helyreállítása és restaurálása is a munkájuk része.
Hefter László munkássága több szempontból is különleges helyet foglal el a nemzetközi és magyar üvegfestészetben egyaránt. Jelentős szerepe van abban, hogy az üvegfestészet ma Magyarországon is egy független, szabad művészi kifejezési forma, céllal és saját esztétikai minőséggel.
Hefter Brúnó 10. éve a Hefter galéria és stúdió ügyvezetője és alkotója. Tevékenysége a galéria és stúdió művészeti koncepciójának kialakítása, projektek gyakorlati megvalósítása. Szervezője és résztvevője valamennyi megbízásos építészeti, restaurálási üvegművészeti munka tervezésének és kivitelezésének.

OBB-díj