Statisztika a tizedik, jubileumi OBB második fordulójáról

A második fordulóban – a számokat tekintve – csökkent a versenyzők aktivitása, mivel az OBB-re jelentkezetteknek csak 44%-a, azaz 309 versenyző adott le feladatot, s szerzett pontot ebben a fordulóban.

A visszajelzések szerint ezt a megmérettetést sem tartották könnyűnek a résztvevők, amelyet jól mutatnak az elért pontszámok is:

  • az első, 15 pontos feladat átlaga: 11,80 pont
  • a második, 15 pontos feladat átlaga: 12,29 pont
  • a harmadik, 20 pontos feladat átlaga: 5,18 pont
  • a negyedik, 20 pontos feladat átlaga: 10,37 pont és
  • az ötödik 30 pontos feladat átlaga: 7,68 pont.

Az elérhető 100 pontból – átlagosan – 44,12 pontos teljesítményt nyújtottak a résztvevők (beleértve azokat is, akik csak egy feladat megoldásáig jutottak.)

A második fordulóban – az első fordulóhoz hasonlóan – egy versenyző sem érte el a maximális 100 pontot. Egy versenyző büszkélkedhet a 95 pontos teljesítménnyel és ketten mondhatnak magukénak 89 pontot. A forduló 10. helyezettjének eredménye 83 pont.
Az első száz versenyző átlageredménye a második fordulóban 67,07 pont. (A „százas” élmezőnybe 54 ponttal lehetett bejutni!)

Izgalmasan alakul a verseny, mivel úgy néz ki a bajnokság állása az első két forduló után, hogy az első három versenyző között mindössze 4 pont különbség van.
A két forduló összesítésére tekintve az látható, hogy az első 50-be 138, az első 100-ba pedig 114 ponttal lehetett bekerülni.

A tapasztalatok szerint a végső sorrendet tekintve az első két fordulóban elért eredmények még nem perdöntőek, még egy újonnan belépő résztvevő is feljuthat a dobogóra. Akik tehát az ismereteken túlmenően még tisztes helyezésre is vágynak, nekik is érdemes fontolóra venni a bekapcsolódást, mert még két forduló hátra van, s az ott elért eredményekkel jó esély van az első ötvenbe való bejutásra.

Bérügyviteli Klub (BÜK)

Egyre népszerűbb a fordulók lezárása után megrendezésre kerülő tanulási fórumunk, a Bérügyviteli Klub, ahol a helyes megoldásokhoz szakértőink magyarázata  mutatja meg a helyes utat. Minden érdeklődőt szeretettel várunk június 29-én a következő BÜK-ön, amelyre a belépéshez szükséges linket minden versenyzőnek elküldtük.

A nyári napfordulóval a Tudásmaraton is szabadságra megy, a következő forduló (nagy tűzijátékkal kísérve ) augusztus 20-án nyílik meg az e-learning rendszerben.
Addig is mindenkinek jó pihenést és feltöltődést kívánunk, hogy a harmadik fordulón újult erővel, még jobb eredményekkel tudjon részt venni.