Díjazottak nyilatkoznak az I. OBB-ről

A 2013-ban megrendezett I. Országos Bérügyviteli Bajnokság győzteseit kérdeztük tapasztalataikról.

Kocsiné Almási Ágnes 2. helyezett és Füleki Magdolna 1. helyezett

Kocsiné Almási Ágnes 2. helyezett és Füleki Magdolna 1. helyezett

A bajnokságot az eConto Audit Kft. könyvelő/bérszámfejtő munkatársa, Füleki Magdolna nyerte meg – a megszerezhető 500 pontból – 444 ponttal (89%). A díjátadást követően így nyilatkozott: „Még szinte vége sem lett a versenynek, számomra már most hiányoznak a feladatok. Jó volt hónapról hónapra megoldani a sokrétű feladatokat, melyek lehetőséget nyújtottak új ismeretek megszerzésére. Rávilágítottak azokra a területekre (p. közszféra, késedelmi kamat) ahol a tudásom elmélyítése még szükséges. Remélem jövőre is lesz lehetőségem a versenyen való részvételre”.

A második helyre a Mahuho Kft. munkatársa, Kocsiné Almási Ágnes – azonos pontszámmal, csak „gyengébb időeredménnyel – futott be”. „Nagyon jó ötletnek tartom, hogy a szakmámban vetélkedőt szerveztek, mert ennek során bizonyíthattuk, hogy a munkánk elvégzéséhez milyen széles körű ismeretekkel kell rendelkeznünk. A verseny során kiderült az is, hogy felkészültünk a hónapról-hónapra változó törvények követésére, ami nem könnyű feladat … a feladatsorok megoldása közben, eddigi munkámban soha fel nem merült kérdésekkel, esetekkel is találkoztam, amit talán a későbbiekben, hasonló szituációkban hasznosítani tudok”.

A harmadik helyen végzett Pataki Adrienne, aki egy ingatlan üzemeltetéssel foglalkozó cégnél, a HOCHTIEF Facility Management Hungária Kft-nél HR munkatársként dolgozik, a következőképpen vélekedett a versenyről: „Ez a verseny remek lehetőség volt a tapasztalatszerzésre, a megmérettetésre és főként az esetleges szakmai hiányosságok felismerésére és pótlására … egész komoly „vitakörök” alakultak egy-egy kérdés kapcsán, így az „együtt gondolkodást” és a csapatszellemet is erősítette ez a megmérettetés. Szinte gyermeki izgalommal vártuk a fordulókat, amelyek nagyon feldobták a szakmai „szürke hétköznapokat” … élmény volt részese lenni ennek a versenynek, biztosan jövőre is részt veszek”.