Statisztika a jubileumi OBB negyedik fordulójáról

Ebben a fordulóban – az adatokra rátekintve – két területen látunk némi növekedést:

  1. a tavalyi negyedik forduló számait tekintve (akkor 185 résztvevő oldotta meg a feladatokat) kissé emelkedett a versenyzők feladatmegoldási kedve, mivel idén 191 versenyző (az összes induló 28%-a) szerzett pontot a negyedik fordulóban.
  2. ezzel párhuzamosan jelentősen megnőtt – összefüggésben a nehézségi fok emelkedésével – az észrevételt benyújtó versenyzők száma is.

Elmondhatjuk, hogy a negyedik forduló feladatainak alkotói meglehetősen nehéz kihívás elé állították a résztvevőket, elsősorban a számolós feladatok tekintetében, melyek jól látszanak az átlagpontszámokból is:

  • az első, 15 pontos feladat átlaga: 11,68 pont;
  • a második, 15 pontos feladat átlaga: 10,00 pont;
  • a harmadik, 20 pontos feladat átlaga: 6,01 pont;
  • a negyedik, 20 pontos feladat átlaga: 7,46 pont és
  • az ötödik 30 pontos feladat átlaga: 10,58 pont.

Az elérhető 100 pontból – átlagosan – 44,45 pontos teljesítmény nyújtottak a résztvevők (beleértve azokat is, akik csak egy feladat megoldásáig jutottak.)
A negyedik fordulóban egy versenyző sem érte el a maximális 100 pontot. A képzeletbeli dobogó legfelső fokán három versenyző osztozik holtversenyben 84 pontos teljesítménnyel.

Bérügyviteli Klub (BÜK)

Lesz tehát megbeszélni valónk a Bérügyviteli Klub következő eseményén, amelyet október 27-én 15 órára hirdettünk meg. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, amelyre a belépéshez szükséges linket minden versenyzőnek elküldjük.

Jelenléti forduló

A 4. fordulót az észrevételek alapos átvizsgálása után tudjuk – remélhetőleg mielőbb –, lezárni. Felelősen ezt követően tudunk csak nyilatkozni arról, hogy ki került be az első ötvenbe. Ők kapnak majd meghívást a X. Országos Bérügyviteli Bajnokság mindent eldöntő ötödik fordulójára, amelyet november 18-án (pénteken), 12:30 órai kezdéssel, jelenléti formában, a Budapesti Gazdasági Egyetemen (1149 Budapest, Buzogány u. 10-12.; BGE Pénzügyi és Számviteli Kar [PSZK]; „A épület”; A202 és A204 termek), a tavalyihoz hasonló módon és helyen, 150 perces időtartamban kívánunk megszervezni.