Kiugró egyéni teljesítmények az OBB második fordulójában

Nehéznek bizonyultak a második online forduló feladatai, csökkent az átlagteljesítmény.

Június 15-én zárult az OBB második online fordulója. A versenyzők – akik kitartottak az első fordulót követően is – most is jól vették az akadályokat. A regisztrált 1248 versenyzőből 418-an (33%) szereztek pontot a második fordulóban, és meglehetősen nagy szórást mutatnak az egyéni eredmények szinte valamennyi feladattípusban:

  • az első, 20 pontos feladat elért átlaga 11 pont, amely nem számít kiugróan magas eredménynek, de 36 versenyző hibátlanul, a maximális 20 pontot érő szinten oldotta meg a feladatot;
  • a második, 50 pontos feladat átlaga 20 pont, de itt is születtek kimagasló egyéni teljesítmények, mivel 9 versenyző tökéletesen, azaz 50 pontot érő válaszokat adott a nem könnyű és összetett kérdésekből álló feladategyüttesre;
  • a harmadik, 15 pontos feladat átlaga 13 pont és
  • a negyedik 15 pontos feladat átlaga pedig 12 pont.

Az elérhető 100 pontból – átlagosan – 56 pontot (5 ponttal kevesebbet, mint az első fordulóban) értek el a résztvevők (beleértve azokat is, akik csak egy feladat megoldásáig jutottak.)
A két forduló teljesítménymutatói alapján az első százba – a tavalyihoz hasonlóan – 154 pont a belépő szint.

A két forduló után hárman állnak az élen 196 pontos teljesítménnyel. Az előző (ötödik) OBB második fordulója után mindösszesen egy versenyzőnek volt 193 pontja.

Észrevételek

A fordulók lezárása után 5 naptári nap áll rendelkezésre a kérdések, észrevételek, az esetleges problémák és panaszok – e-mailen történő – benyújtására, amelyeket a berugyvitelibajnoksag@nexon.hu címre kell továbbítani.
A szakmai jellegű kérdéseket/észrevételeket a beérkezéstől számított 5 munkanapon belül a Szakértői team válaszolja meg.
A technikai/műszaki jellegű problémák kapcsán – a beérkezéstől számított 5 munkanapon belül – az Operatív team intézkedik.
Néha kapunk határidő után is kérdéseket, észrevételeket, de – erőforrás hiányában – ezekre már nem tudunk reflektálni.
Az észrevételek és a válaszok tanulságos összefoglalóját az OBB honlapján is közzé fogjuk tenni.

Nyári szünet következik

A Versenykiírás szerint a második fordulót – a nyári időszakra tekintettel – egy kis szünet követi. Ennek megfelelően augusztus 15-étől lesznek elérhetők az e-learning keretrendszerben az OBB harmadik fordulójának versenyfeladatai.

A versenybe bekapcsolódni még most sem késő, hisz az OBB nem csak verseny, hanem egy szakmai fórum is, amely szervezett keretet biztosít a szakmai ismereteik bővítésére, az adó- és munkaügyi jogszabályok változásainak követésére és helyes alkalmazására.