Mentorok és szakértők

A NEXON, mint a verseny szervezője felkérte a mentoráló szervezeteket (Budapesti Gazdasági Egyetem [BGE], Magyar Kereskedelmi és Iparkamara [MKIK] és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal [NAV]), hogy egy vezetőjüket delegálják a Mentori teambe, amely az alábbi főbb feladatokat látja el:

 • megtárgyalja és jóváhagyja a versenyszabályzatot és a versenykiírást,
 • kialakítja a versenyfeladatok jellegét és struktúráját,
 • segíti a szakértői és lektori team tagjainak kiválasztását,
 • előmozdítja a bajnokság eseményeinek és eredményeinek médiában való megjelenését,
 • részt vesz a verseny ünnepélyes alkalmain (sajtótájékoztató, eredményhirdetés stb.).

A Mentori team tagjai

Prof. Dr. Heidrich Balázs – Budapesti Gazdasági Egyetem, rektor

A Budapesti Gazdasági Egyetem rektora és a Pénzügyi és Számviteli Kar habilitált egyetemi tanára,  valamint dékánja 2010-16 között.

Az Université de Catholique Lille és  a Babes-Bolyai Egyetem vendégoktatója, valamint az ESSCA, a University of Applied Sciences  Tampere, , az Ecole de Management de Normandie, az ESC Rouen és a NMIMS Deemed University, Bombay meghívott előadója.

1993-ban szerzett közgazdász diplomát a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán, ahol 1999-ben Ph.D fokozatát is szerezte. Tagja a Magyar Tudományos Akadémia Gazdálkodástudományi Bizottságának és számos  tudományos és szakmai szervezetnek.

Szervezetfejlesztési tanácsadóként a kilencvenes évek közepe óta dolgozik hazai és multikulturális környezetben.

Kosztyu János – Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete – igazgató

Kosztyu János1978-ban a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, majd 1984-ben a budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát.

1978-tól dolgozik a  Nemzeti Adó- és Vámhivatal jogelődjénél, a Vám- és Pénzügyőrségnél, ahol számos vezetői feladatot ellátott. Évekig volt az VP Ellátó Parancsnokságának parancsnoka, a Pest, Fehér, Nógrád Megyei Parancsnokság és a Központi Ellenőrzési Parancsnokság parancsnokhelyettese, az Ellenőrzési Igazgatóság igazgatója, majd a Szociális, Egészségügyi és Kulturális Központ vezetője.

A NAV megalakulása óta tagja a Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézet felső vezetésének, jelenleg az intézet igazgatója.

Ocskay Szilárd – NEXON, ügyvezető igazgató

Ocskay SzilárdOcskay Szilárd programozó matematikus két társával együtt 1989-ben alapította meg a NEXON-t, azóta is a cég többségi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Vezetésével a NEXON a bér- és HR szakma területére szakosodott. A cég tevékenységének alapja az Ocskay Szilárd által fejlesztett bérügyviteli szoftver volt, amely néhány éven belül hazánk piacvezető bérügyviteli rendszerévé vált.

A folyamatos innovációknak köszönhetően a NEXON azóta is magyar humánügyvitel trendalkotó szoftverfejlesztője és szolgáltatója. A cég vezetői komoly szerepet játszottak a bérügyviteli szakma formálásában, az OKJ-s képzések elindításában.

Szakértők

Az Országos Bérügyviteli Bajnokság versenyfeladatait kiemelkedő szakmai reputációval rendelkező szakemberek készítik el.

A Szakértői team feladatai

 • elkészíti a feladatokat és az értékelési útmutatót,
 • érvényesíti a lektori team esetleges észrevételeit és
 • kezeli a feladatmegoldás során felmerülő esetleges problémákat.

A Szakértői team tagjai:

A Budapesti Gazdasági Egyetem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve a NEXON vezetői az alábbi szakértőiket delegálták:

Perjésiné Márkus Judit

Perjési JuditA Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett okleveles közgazdaként. A diploma megszerzését követően könyvelési területen kezdett dolgozni. Itt találkozott először a bérszámfejtéssel.

A gyakorlati tapasztalatok mellett megszerezte a tb-szakértői és a bérgazdálkodási szakértői végzettséget is.

Évekig dolgozott munkaügyi vezetőként, de mindig fontos volt számára, hogy a bérügyvitel gyakorlati részében is részt vegyen.

Hat évvel ezelőtt az önállósodás mellett döntött. Saját cégében kizárólag bérügyvitelhez kapcsolódó tevékenységet végez, legyen az tanácsadás, audit, interim szolgáltatás vagy outsourcing.

Hat éve vesz részt az OBB megmérettetésen, ahol az elmúlt négy évben az első tíz között végzett, 2018-ban 2. helyezett volt.

Fábián Andrea Margit

Pénzügyőr őrnagy, főosztályvezető-helyettes, NAV Gazdasági Ellátó Igazgatóság Illetményszámfejtési Főosztály (3. és 4. feladatok tekintetében)

A Lektori team feladata

 • a Szakértői team által kidolgozott versenyfeladatok validálása, illetve az értékelési útmutató jóváhagyása,
 • a versenyfeladatokban, illetve az értékelési útmutatóban esetlegesen megjelenő ellentmondások feloldása, megelőzése.

A Lektori team tagjai:

A Budapesti Gazdasági Egyetem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve a NEXON vezetői az alábbi szakértőiket kérték fel a Lektori teamben való részvételre:

 • Dr. Albert Éva alezredes, a NAV Gazdasági Ellátó Igazgatóságának igazgatója
 • Kozma Anita, a NEXON rendszerszervezési osztályvezetője
 • Varjú Alexandra, a NEXON outsource szolgáltatások csoportvezetője