Mentorok és szakértők

A NEXON, mint a verseny szervezője felkérte a mentoráló szervezeteket (Budapesti Gazdasági Egyetem [BGE], Magyar Kereskedelmi és Iparkamara [MKIK] és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal [NAV]), hogy egy vezetőjüket delegálják a Mentori teambe, amely az alábbi főbb feladatokat látja el:

 • megtárgyalja és jóváhagyja a versenyszabályzatot és a versenykiírást,
 • kialakítja a versenyfeladatok jellegét és struktúráját,
 • segíti a szakértői és lektori team tagjainak kiválasztását,
 • előmozdítja a bajnokság eseményeinek és eredményeinek médiában való megjelenését,
 • részt vesz a verseny ünnepélyes alkalmain (sajtótájékoztató, eredményhirdetés stb.).

A Mentori team tagjai

Prof. Dr. Heidrich Balázs – Budapesti Gazdasági Egyetem, rektor

A Budapesti Gazdasági Egyetem rektora és a Pénzügyi és Számviteli Kar habilitált egyetemi tanára,  valamint dékánja 2010-16 között.

Az Université de Catholique Lille és  a Babes-Bolyai Egyetem vendégoktatója, valamint az ESSCA, a University of Applied Sciences  Tampere, , az Ecole de Management de Normandie, az ESC Rouen és a NMIMS Deemed University, Bombay meghívott előadója.

1993-ban szerzett közgazdász diplomát a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán, ahol 1999-ben Ph.D fokozatát is szerezte. Tagja a Magyar Tudományos Akadémia Gazdálkodástudományi Bizottságának és számos  tudományos és szakmai szervezetnek.

Szervezetfejlesztési tanácsadóként a kilencvenes évek közepe óta dolgozik hazai és multikulturális környezetben.

Dr.  Vas Adrienn – Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete, igazgató

2000-ben végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ugyanitt Európa jogi szakjogász végzettséget, majd 2009-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen MBA diplomát szerzett.

2010-ig az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál jogi-igazgatási, humánpolitikai és biztosítási nyilvántartási területeken töltött be különböző vezetői pozíciókat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megalakulás óta a NAV humánerőforrás-fejlesztési feladatokat ellátó szervének, a Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézetnek munkatársa, 2012-től képzési igazgatóhelyettese, 2021-től igazgatója.

Tagja az EU Adóügyi és Vám Főigazgatósága közös adó- és vámszakmai képzési céljainak megvalósítása érdekében működő Képzést Támogató Csoportjának.

Ocskay Szilárd – NEXON, ügyvezető igazgató

Ocskay SzilárdOcskay Szilárd programozó matematikus két társával együtt 1989-ben alapította meg a NEXON-t, azóta is a cég többségi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Vezetésével a NEXON a bér- és HR szakma területére szakosodott. A cég tevékenységének alapja az Ocskay Szilárd által fejlesztett bérügyviteli szoftver volt, amely néhány éven belül hazánk piacvezető bérügyviteli rendszerévé vált.

A folyamatos innovációknak köszönhetően a NEXON azóta is magyar humánügyvitel trendalkotó szoftverfejlesztője és szolgáltatója. A cég vezetői komoly szerepet játszottak a bérügyviteli szakma formálásában, az OKJ-s képzések elindításában.

Vörös-Gubicza Zsanett – Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és Képzési Igazgatóság, igazgató

2016 óta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója, ezt megelőzően 2002-től a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában foglalkozott szakképzési feladatokkal, ahol szoros együttműködésben a vállalatokkal építette a megye duális szakképzési rendszerét. Aktív feladatot lát el a Szakképzési Innovációs Tanácsban, ahol a gazdasági oldalt képviseli a kamara égisze alatt.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jogszabályban rögzített feladata az országos szakmai versenyek lebonyolítása, melyet felelősséggel végez több, mint egy évtizede. Mindig is fontos célkitűzése volt a tehetséggondozás, valamint a felnőttek támogatása az élethosszig tartó tanulási folyamatban. Az Országos Bérügyviteli Bajnokság szakmai versenyként illeszthető bele a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által támogatott megmérettetések sorába.

Szakértők

Az Országos Bérügyviteli Bajnokság versenyfeladatait kiemelkedő szakmai reputációval rendelkező szakemberek készítik el.

A Szakértői team feladatai

 • elkészíti a feladatokat és az értékelési útmutatót,
 • érvényesíti a lektori team esetleges észrevételeit és
 • kezeli a feladatmegoldás során felmerülő esetleges problémákat.

A Szakértői team tagjai:

 

Papp Andrea

Munkaügyi szervezőként diplomázott a Szegedi Tudományegyetemen, emellett több végzettsége is van a pénzügy és a mezőgazdaság területén.

2006-ban helyezkedett el bérszámfejtőként. Hamar világossá vált számára, hogy a bérügyvitel az ő „útja”, ez a szakterület a szívügye. Jelenlegi munkahelyén, a BonOffice Kft-nél 2014 óta dolgozik bérszakértőként.

Kétgyermekes anyukaként három éve a háttérből követi a bérszámfejtés változó világát, melyben nagy segítség volt számára a bérügyviteli bajnokságon való részvétel.

Az elmúlt négy évben elért eredményei: két első, egy második és egy harmadik helyezés.

Polgár-Papp Ágnes

A veszprémi Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán, Emberi Erőforrások szakon diplomázott. Az egyetem évei alatt már felkeltette érdeklődését a bér és tb világa, melyet lehetősége volt több kurzuson át hallgatni az egyetemen. Ez az érdeklődés egyre elkötelezettebbé tette, ezért elvégezte a Társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadói képzést.

Ezt követően egy nemzetközi bér- és könyvelési szolgáltató vállalatnál helyezkedett el, ahol elméleti tudását gyakorlati tapasztalattal bővíthette.

A versenyszférában eltöltött évek után új szakmai kihívásokat keresve 2020 tavaszán lépett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állományába, ahol az Illetményszámfejtési Főosztályon gazdálkodási referensként dogozik.

A Lektori team feladata

 • a Szakértői team által kidolgozott versenyfeladatok validálása, illetve az értékelési útmutató jóváhagyása,
 • a versenyfeladatokban, illetve az értékelési útmutatóban esetlegesen megjelenő ellentmondások feloldása, megelőzése.

A Lektori team tagjai:

A Budapesti Gazdasági Egyetem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve a NEXON vezetői az alábbi szakértőiket kérték fel a Lektori teamben való részvételre:

 • Fábián Andrea Margit pénzügyőr alezredes, főosztályvezető, Nemzeti Adó- és Vámhivatal
 • Kozma Anita a NEXON rendszerszervezési osztályvezetője
 • Steier György, mérlegképes könyvelő, bérügyviteli és tb-szakelőadó, a 2023-as Bérügyviteli Bajnoka
 • Varjú Alexandra a NEXON partnerkapcsolati menedzsere