Mentorok és szakértők

A NEXON, mint a verseny szervezője felkérte a mentoráló szervezeteket (Budapesti Gazdasági Egyetem [BGE], Magyar Kereskedelmi és Iparkamara [MKIK] és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal [NAV]), hogy egy vezetőjüket delegálják a Mentori teambe, amely az alábbi főbb feladatokat látja el:

 • megtárgyalja és jóváhagyja a versenyszabályzatot és a versenykiírást,
 • kialakítja a versenyfeladatok jellegét és struktúráját,
 • segíti a szakértői és lektori team tagjainak kiválasztását,
 • előmozdítja a bajnokság eseményeinek és eredményeinek médiában való megjelenését,
 • részt vesz a verseny ünnepélyes alkalmain (sajtótájékoztató, eredményhirdetés stb.).

A Mentori team tagjai

Prof. Dr. Heidrich Balázs – Budapesti Gazdasági Egyetem, rektor

A Budapesti Gazdasági Egyetem rektora és a Pénzügyi és Számviteli Kar habilitált egyetemi tanára,  valamint dékánja 2010-16 között.

Az Université de Catholique Lille és  a Babes-Bolyai Egyetem vendégoktatója, valamint az ESSCA, a University of Applied Sciences  Tampere, , az Ecole de Management de Normandie, az ESC Rouen és a NMIMS Deemed University, Bombay meghívott előadója.

1993-ban szerzett közgazdász diplomát a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán, ahol 1999-ben Ph.D fokozatát is szerezte. Tagja a Magyar Tudományos Akadémia Gazdálkodástudományi Bizottságának és számos  tudományos és szakmai szervezetnek.

Szervezetfejlesztési tanácsadóként a kilencvenes évek közepe óta dolgozik hazai és multikulturális környezetben.

Kosztyu János – Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete – igazgató

Kosztyu János1978-ban a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, majd 1984-ben a budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát.

1978-tól dolgozik a  Nemzeti Adó- és Vámhivatal jogelődjénél, a Vám- és Pénzügyőrségnél, ahol számos vezetői feladatot ellátott. Évekig volt az VP Ellátó Parancsnokságának parancsnoka, a Pest, Fehér, Nógrád Megyei Parancsnokság és a Központi Ellenőrzési Parancsnokság parancsnokhelyettese, az Ellenőrzési Igazgatóság igazgatója, majd a Szociális, Egészségügyi és Kulturális Központ vezetője.

A NAV megalakulása óta tagja a Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézet felső vezetésének, jelenleg az intézet igazgatója.

Ocskay Szilárd – NEXON, ügyvezető igazgató

Ocskay SzilárdOcskay Szilárd programozó matematikus két társával együtt 1989-ben alapította meg a NEXON-t, azóta is a cég többségi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Vezetésével a NEXON a bér- és HR szakma területére szakosodott. A cég tevékenységének alapja az Ocskay Szilárd által fejlesztett bérügyviteli szoftver volt, amely néhány éven belül hazánk piacvezető bérügyviteli rendszerévé vált.

A folyamatos innovációknak köszönhetően a NEXON azóta is magyar humánügyvitel trendalkotó szoftverfejlesztője és szolgáltatója. A cég vezetői komoly szerepet játszottak a bérügyviteli szakma formálásában, az OKJ-s képzések elindításában.

Szakértők

Az Országos Bérügyviteli Bajnokság versenyfeladatait kiemelkedő szakmai reputációval rendelkező szakemberek készítik el.

A Szakértői team feladatai

 • elkészíti a feladatokat és értékelési útmutatót,
 • érvényesíti a lektori team esetleges észrevételeit és
 • kezeli a feladatmegoldás során felmerülő esetleges problémákat.

A Szakértői team tagjai:

A Budapesti Gazdasági Egyetem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve a NEXON vezetői az alábbi szakértőiket delegálták:

 • Józsáné Maczkó Gabriella bejegyzett könyvvizsgáló, adószakértő, a BGE oktatója (www.jnemg.hu) (1. és 2. feladatok tekintetében)
 • Fábián Andrea, pénzügyőr őrnagy, Gazdasági Ellátó Igazgatóság Illetményszámfejtési Főosztály (3. és 4. feladatok tekintetében)

A Lektori team feladata

 • a Szakértői team által kidolgozott versenyfeladatok validálása, illetve az értékelési  útmutató jóváhagyása,
 • a versenyfeladatokban, illetve az értékelési útmutatóban esetlegesen megjelenő ellentmondások feloldása, megelőzése.

A Lektori team tagjai:

A Budapesti Gazdasági Egyetem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve a NEXON vezetői az alábbi szakértőiket kérték fel a Lektori teamben való részvételre:

 • Dr. Albert Éva alezredes, a NAV Gazdasági Ellátó Igazgatóságának igazgatója
 • Varjú Alexandra, a NEXON outsource szolgáltatások csoportvezetője
 • Purcsi János, a NEXON termékportfólió menedzsere