Felhívás

Induljon 2024-ben a XII. Országos Bérügyviteli Bajnokságon az értékes nyereményekért és viselje büszkén a Bérügyvitel Bajnoka vagy résztvevője címet!

A bérügyvitel világában, a bérszámfejtésben dolgozók körében keressük, s díjazni kívánjuk a legjobbakat. Ezért a NEXON – a BGE, az MKIK és a NAV mentorálása mellett – meghirdeti a XII. Országos Bérügyviteli Bajnokságot, amellyel négyes célt kíván elérni:

 • Bérügyviteli szakma elismerése

  Alkalmat teremteni arra, hogy a bérügyvitel láthatatlan „hősei” színre lépjenek, s a széles közvélemény előtt nyilvánvalóvá legyen, hogy lelkiismeretes és szakszerű munkájuk nélkül nincs sikeres vállalat, intézmény.

 • Szakmai ismeretek bővítése

  Szervezett keretet biztosítani a szakmai ismereteik bővítésére, az adó- és munkaügyi jogszabályok változásainak követésére és helyes alkalmazására.

 • Adótudatosság növelése

  Elősegíteni a társadalom adótudatosságának növelését és az önkéntes jogkövetés megszilárdulását.

 • Munkaadók segítése

  Segíteni a munkaadókat, hogy biztosított legyen számukra a bérügyviteli folyamatok pontos és normakövető szervezéséhez szükséges, naprakész kompetenciakészlettel rendelkező munkatársi kör.

Ki nevezhet a bérügyviteli bajnokságra?

A versenyen való indulásnak képesítési/szakképesítési/foglalkoztatási követelményei nincsenek, azaz a bajnokságba bárki benevezhet. Nem belépési feltétel az sem, hogy a résztvevő jártas legyen bármely bérügyviteli szoftver használatában.

A bajnokságba bekapcsolódhatnak az alap- és mesterszakon (BA és MA) tanuló, továbbá a felsőoktatási szakképzésben résztvevő hallgatók is.

A verseny egyéni jellegű, csoportos indulásra nincs lehetőség. A versenybe bármikor be lehet kapcsolódni. A benevezett résztvevő – külön bejelentés nélkül – bármikor „kiszállhat” a versenyből.

Nevezési díj nincs, a versenyen való részvétel ingyenes.

Jelentkezés határideje: 2024. április 18.

Versenyfeladatok és a teljesítmény pontozása

A bajnokság két fázisból áll.

ELSŐ FÁZIS

Négy hónapon keresztül (április, május, majd augusztus és szeptember) feladatsor jelenik meg a http://elearning.nexon.hu oldalon, amelyre felhasználónévvel és jelszóval tud belépni minden résztvevő. A belépéshez szükséges felhasználónevet és jelszót a jelentkezés után a NEXON-tól kapják meg a résztvevők.

Belépést követően az Országos Bérügyviteli Bajnokság kategória alatt található 2024. évi versenyre kattintva érhetők el a feladatok, melyek megoldását egy alkalommal lehet leadni az elearning keretrendszerben.

A havi feladatsor – a Szakértői team által kidolgozott és a Lektori team által validált – elméleti és gyakorlati feladatokból áll. Egy fordulóban összesen 100 pontot lehet szerezni.

A verseny első fázisában – minden forduló valamennyi feladatának hibátlan megoldása esetén – összesen 400 pont érhető el.

A feladatok minden hónap 20-án kerülnek nyilvánosságra (először 2024. április 20-án).

A versenyfeladatok megoldására egy hónapon át lesz lehetőség. Ekkor a rendszer automatikusan lezár, s ezután már nincs mód a feladatok megoldására. A feladatok megoldásához – az első fázisban – minden információforrás igénybe vehető, kivéve a szakértői, lektori és operatív team tagjainak támogatását.

A feladatmegoldásokban elért pontszám az e-learning keretrendszerben – a forduló lezárása után – elérhető.  A fordulók zárását követően 5 naptári nap áll rendelkezésre a kérdések, az esetleges problémák és panaszok – e-mailen történő – benyújtására, amelyeket a berugyvitelibajnoksag@nexon.hu címre kell továbbítani.

MÁSODIK FÁZIS

A négyhavi feladatmegoldásban „jeleskedő”, 50 legjobb eredményt elérő versenyző tantermi körülmények között, interaktív és/vagy írásos feladatok megoldásában vesz részt, melyek helyes megoldása 100 pontot ér, s így alakul ki a bajnokság résztvevőinek végső sorrendje. Pontegyezőség esetén a feladat leadásának ideje dönti el a helyezést.

Bérügyviteli klub

Minden forduló lezárását követően online Bérügyviteli Klubot tartunk térítésmentes formában.
A Bérügyviteli Klub célja, hogy az adott fordulót érdemben teljesített versenyzők számára a feladatok helyes megoldásáról konzultációs lehetőséget biztosítsunk a feladatkészítő szakértők bevonásával.

A résztvevők teljesítményének elismerése és díjazása

A bruttó 2 millió összdíjazású bajnokság nyertesei pénzbeli, illetve tárgyi jutalomban részesülnek.

A NEXON bruttó 1,3 millió forintot biztosít a legtöbb pontszámot elérő három versenyző díjazására:

 • az első helyezett bruttó 600 ezer forintos,
 • a második helyezett bruttó 400 ezer forintos és
 • a harmadik helyezett bruttó 300 ezer forintos díjazásban részesül.

Mindezeken túlmenően a NEXON bruttó 700 ezer forinttal járul hozzá a bajnokság további hét helyezettjének jutalmazásához.

A bajnokságban legtöbb pontszámot elérő 100 résztvevő a BGE, a NAV és a NEXON képviselői által aláírt, szakmai kiválóságot igazoló tanúsítványt kap.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a bajnokság első tíz helyezettjének teljesítményét oklevéllel is hitelesíti.

Azon hallgatók számára, akik bekerülnek a 30 legjobb teljesítményt nyújtó versenyzői körbe, a NEXON ösztöndíjat, továbbá féléves gyakornoki munkahelyet kíván biztosítani.

A bajnokság szponzorálása nyitott, ezért üzleti partnereink számára van lehetőség különdíjak (nívódíjak) felajánlására is.

Eredményhirdetés

Az ünnepélyes eredményhirdetésre – a bajnokságot mentoráló szervezetek bevonásával – december hónapban kerül sor.