Szűkül az élcsapat, de javulnak az egyéni teljesítmények

Túl vagyunk a hatodik alkalommal elindított Országos Bérügyviteli Bajnokság harmadik fordulóján.

Szeptember 15-én zárult az OBB harmadik online fordulója. A regisztrált versenyzők közül 254-en (20%) adtak le feladatot a harmadik fordulóban, amelyben kiugró eredmények is születtek az alacsony teljesítmények mellett. A meglehetősen széles skálán mozgó pontszámok az alábbiak szerint néznek ki az egyes feladattípusokban:

  • az első, 20 pontos feladat elért átlaga 15 pont, amely jó eredménynek számít;
  • a második, 50 pontos – szakértőnk által is nehéznek ítélt feladat – átlaga meglehetősen alacsonynak nevezhető, mert mindösszesen 15 pontra jött ki. Viszont születtek kimagasló, szinte meglepetésszámba tartozó egyéni teljesítmények, mivel egy 48 pontos megoldás mellett 24 versenyző hibátlan, azaz 50 pontot érő válaszokat adott a nem könnyű és összetett kérdésekből álló feladategyüttesre;
  • a harmadik, 15 pontos feladat átlaga – az előző fordulóhoz hasonlóan – most is 13 pont és
  • a negyedik 15 pontos feladat átlaga – egyezően a második forduló eredményével – pedig 12 pont.

Az elérhető 100 pontból – átlagosan – 48 pontot értek el a résztvevők a harmadik fordulóban. Három versenyző nagyon jó formát mutatott ebben, mert tökéletes, 100 pontot érő megoldásokat produkáltak.
A három forduló teljesítménymutatói alapján az első százba 195 pont a belépő szint, a száz legjobb versenyző átlagpontszáma 229.
Az első ötvenbe 215 pont a belépési küszöb. Az ötvenes élboly – amelynek résztvevői számíthatnak majd a jelenléti fordulóba való meghívásra – 255 pontos átlageredményt mondhat magáénak.
A három forduló után négyen állnak az élen 295 pontos teljesítménnyel, amely kiugrónak számít az OBB történetében.

Negyedik forduló
Annak rendje és módja szerint a negyedik forduló feladatait – a meghirdetett ütemezésnek megfelelően – 2018. szeptember 15-én már közzé tettük, s egy hónap áll rendelkezésre a megoldásra. Az eredményeket október 15-e éjfélig rögzíthetik a versenyzők az e-learningben!

Ötödik, jelenléti forduló
Az ötödik, ún. jelenléti fordulót 2018. november 5-én (hétfőn), 13:30 órai kezdéssel tartjuk a már megszokott helyszínen, a Budapesti Gazdasági Egyetemen, amelyre az 50 legtöbb pontot elérő versenyzőt hívjuk meg, akiket direkt e-mailben értesítünk a részletekről!

Ünnepélyes díjátadó
Az ünnepélyes díjátadót a 2018. november 14-ére kitűzött NEXON konferencia keretében szervezzük meg, amelyre az ötödik fordulóban legtöbb pontot elért tíz versenyzőt invitáljuk. Az érintetteket névre szóló levélben tájékoztatjuk majd a legfontosabb tudnivalókról!