Lezajlott a VII. OBB első fordulója

A NEXON április 15-én ismét útjára indította (immáron hetedszer) – a 2 millió forint összdíjazású – Országos Bérügyviteli Bajnokságot, amely továbbra is élvezi a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakmai támogatását.
A bajnokság az előző években bevált módon (április, május, augusztus, szeptember hónapban egy-egy online és októberben egy jelenléti forduló szervezésével) zajlik.

Távoli hozzáférés a feladatokhoz

A versenyfeladatok megoldását a NEXON e-learning keretrendszerében lehetett leadni május 15-ig.
A szakértői team által kidolgozott és a lektori team által validált elméleti és gyakorlati feladatok sikeres megoldásával továbbra is 100 pontot lehetett szerezni az első fordulóban.

Az eredmények

Idén 931-en regisztráltak az Országos Bérügyviteli Bajnokságra.
Az első forduló feladatainak megoldására – az eddigi gyakorlatnak megfelelően –egy hónap állt rendelkezésre.
Az összes induló közül a jelentkezők több mint fele (53%) 497 versenyző szerzett pontot (adott le feladatot). Bár a feladatok nem voltak könnyűek, ennek ellenére jó eredményeket értek el a versenyzők:

  • az első, 20 pontos feladat átlaga: 16 pont;
  • a második, 50 pontos feladat átlaga: 29 pont;
  • a harmadik, 15 pontos feladat átlaga: 12 pont és
  • a negyedik 15 pontos feladat átlaga: 11 pont.

A második feladat főleg a (betegszabadság és táppénz témaköre) megosztotta a versenyzőket. Meglepően sokan, 69 résztvevő ért el maximális pontszámot (50 pontot), ugyanakkor rengetegen nem találták el a „céltáblát”, azaz nem tudtak megbirkózni a feladattal (vagy annak jelentős részével). Így a kimagasló és gyenge eredmények szültek egy átlagos, 29 pontos eredményt.

Az összesen elérhető 100 pontból – átlagosan – 57 pontot értek el a résztvevők (beleértve azokat is, akik csak egy feladat megoldásáig jutottak.)
Az idei első fordulóban 3 versenyző ért el 100 pontot. Hatan szereztek 99 pontot és négyen 98 pontot. A „százas” élmezőnybe 82 ponttal lehetett bejutni!

Megkezdődött a második forduló

Május 15-én felkerültek az e-learning keretrendszerbe az OBB második forduló versenyfeladatai is.
A versenybe bekapcsolódni még most sem késő, hisz az OBB nem csak verseny, hanem egy szakmai fórum is, amely szervezett keretet igyekszik biztosítani a szakmai ismereteik bővítésére, az adó- és munkaügyi jogszabályok változásainak követésére és helyes alkalmazására. De arra is van reális esély, hogy a hátralévő három forduló során nyújtott magas pontszámmal még helyezést is lehet szerezni a bajnokságban.