OBB 2020 első forduló eredményei

Idén – a tavalyival szinte megegyező számban – 926-an jelentkeztek az immár nyolcadik alkalommal megrendezett bajnokságra.  A versenyzőknek április 15 – május 15-ig volt lehetőségük az első, online forduló feladatait megoldani és – ami az e-learning rendszerben nagyon fontos – leadni.

Távoli hozzáférés a feladatokhoz

A versenyfeladatokhoz a megszokott módon a NEXON e-learning keretrendszerében, felhasználónévvel és jelszóval tudtak hozzáférni a résztvevők.
A szakértői team által kidolgozott és a lektori team által validált elméleti és gyakorlati feladatok sikeres megoldásával 100 pontot lehetett szerezni az első fordulóban.

Felhívtuk a figyelmet arra, hogy a feladatokat a 2020.02.29-én érvényben lévő jogszabályi előírások alapján kell megoldani, mivel a járványügyi veszélyhelyzet miatt hozott, a feladatok megoldását esetlegesen érintő átmeneti jogszabályokat/rendelkezéseket a feladatok összeállítása után már nem lehetett követni és érvényesíteni.

Az első forduló eredményei

Szakértőink szerint az első feladat „nehézre” sikeredett, ami a pontszámokon is visszatükröződik:

  • az első, 20 pontos feladat átlaga: 6,77 pont;
  • a második, 50 pontos feladat átlaga: 15,20 pont;
  • a harmadik, 15 pontos feladat átlaga: 12,16 pont és
  • a negyedik 15 pontos feladat átlaga: 11,79 pont.

Az elérhető 100 pontból – átlagosan – 42 pontot értek el a résztvevők (beleértve azokat is, akik csak egy feladat megoldásáig jutottak.)
Minden bizonnyal a nehéz feladatcsomagnak köszönhetően az első fordulóban senki nem kapta meg a maximális 100 pontot. A dobogós helyeken 98 ponttal áll egy versenyzőnk a legmagasabb szinten, a második helyen a 97 pontot, a harmadikon pedig a 95 pontot szerzett résztvevő áll. Hatan szereztek 94 pontot, a tízes élmezőnybe kerüléshez 92 pontot kellett elérni.
Az első száz versenyző átlageredménye 76,62 pont. (A „százas” élmezőnybe 58 ponttal lehetett bejutni!)

Megkezdődött a második forduló

Május 15-én felkerültek az e-learning keretrendszerbe az OBB második forduló versenyfeladatai is.
A versenybe bekapcsolódni még most sem késő, hisz az OBB nem csak verseny, hanem egy szakmai fórum is, amely szervezett keretet igyekszik biztosítani a szakmai ismereteik bővítésére, az adó- és munkaügyi jogszabályok változásainak követésére és helyes alkalmazására. De arra is van reális esély, hogy a hátralévő három forduló során nyújtott magas pontszámmal még helyezést is lehet szerezni a bajnokságban.