Országos Bérügyviteli Bajnokság jelenléti forduló

OBB 2020 – a 4. forduló eredményei

Október 15-én lezárult az idei OBB 4. fordulója és ezzel az online fordulók sora is lezárult volna a versenykiírás szerint. De 2020-ban sajnos rendkívüli időket élünk, így idén az 5., mindent eldöntő fordulót is online kényszerülünk megrendezni.

A negyedik forduló eredményei

A negyedik fordulóban 152 versenyző szerzett pontot (adott le feladatot). Mivel nagy a tét a versenyben (600, 400, illetve 300 ezer forint az első három helyezettnek, és 100-100 ezer forint a többi hét helyezettnek, amelyeket még különdíjak is megfejelnek), ezért – valószínűsíthetően – azok, akik esélytelennek látták az élmezőnybe való bekerülést, feladták a küzdelmet.

Nemcsak a feladatok nehézsége, de a pontszámok is az előző fordulóhoz hasonlóan alakultak:

  • az első, 20 pontos feladat átlaga: 9,51 pont;
  • a második, 50 pontos feladat átlaga: 25,57 pont (a most is nehéznek ítélt ún. számolós feladatot 4 versenyző oldotta meg hibátlanul, bezsebelve érte az 50 pontot);
  • a harmadik, 15 pontos feladat átlaga: 12,17 pont és
  • a negyedik 15 pontos feladat átlaga: 12,79 pont.

Az elérhető 100 pontból – átlagosan – 57,66 pontot értek el a résztvevők (beleértve azokat is, akik csak egy feladat megoldásáig jutottak.)

Ebben a fordulóban sem sikerült egy versenyzőnek sem elérnie a maximális 100 pontot, viszont többen megközelítették azt. Egy versenyző ért el 99 pontot (csak az IGAZ/HAMIS tesztnél vesztett 1 pontot), amivel 5 helyet ugrott előre az összesítésben. Ebben a fordulóban 98 pont volt a második legmagasabb, míg a harmadik helyen ketten osztoznak 96 ponttal. A tízes élmezőnybe kerüléshez – az előző fordulóhoz hasonlóan – 92 pontra volt szükség. Az első száz versenyző átlageredménye 70,9 pont. (A „százas” élmezőnybe 48 ponttal lehetett bejutni!)

Az 50. helyezett pontszáma a 4. forduló után összesen 248 pont.

A forduló szakmai tanulságait elemző összeállításunk hamarosan megjelenik az oldalunkon!

Hogyan tervezzük az 5. fordulót?

Korábban – a Versenyfelhívás értelmében – úgy számoltunk, hogy az első négy online fordulót követően az 50 legjobb eredményt elérő versenyző számára a BGE-n szervezett jelenléti fordulóban dől majd el a helyezések sorrendje.
De úgy döntöttünk – az ismert egészségügyi helyzetre tekintettel – hogy nem megyünk az egyetemre, ahol eddig mindig szívesen láttak bennünket, s tökéletes szakmai feltételeket biztosítottak számunkra. A változtatás sem az egyetem, hanem a szervezők döntése!
Helyette a távolléti (egyidejű online) megoldást választjuk, amelyhez kérjük a versenyzők megértését és támogatását.

Mikor tervezzük az 5. – egyidejű online – fordulót?

Az időpont kiválasztásánál igyekeztünk elkerülni a bérügyviteli munkatársak havi terhelésének csúcsidőszakát, s figyelembe vettük az esedékes ünnep- és munkaszüneti napokat is. Így esett a választás október 30-ára!

Az 5. forduló (távolléti, egyidejű online formában szervezett) időpontja:

2020. október 30., 13:00 óra.

Az 5. online forduló paraméterei

  • az 50 legjobb eredményt elérő versenyzőt hívjuk meg
  • pontegyezőség esetén minden olyan versenyző bekerül az ötödik fordulóba, aki az 50-ik helyezettel azonos pontszámot ért el
  • időtartama 120 perc
  • az ötödik forduló feladatainak megoldása során nyújtott teljesítmény határozza meg a Bajnokság résztvevőinek végső sorrendjét.

Feladatok
A feladatok – a korábbi fordulókkal azonos módon – a NEXON e-learning rendszerében lesznek elérhetőek október 30-án, 13:00 órától, a megoldást a rendszerben kell rögzíteni és leadni. Az online feladatokhoz a résztvevő a saját felhasználónevével és jelszavával fér hozzá a forduló időtartama alatt.

Részvételi feltételek
Részvételre csak az jogosult, aki bekerült az 50 legtöbb pontot elérő versenyző közé, amelyről – a bajnokság szervezői – október 22-ig elektronikus levélben értesítik az érintetteket.

A feladatok értékelése
Az eredmények rögzítése és kiértékelése gépi úton történik.
A helyezések meghatározásánál, pontegyezés esetén a résztvevő által utoljára leadott feladat e-learning rendszer által logolt leadási ideje számít. Aki korábban adta le a feladatát, az érhet el magasabb helyezést.

Reklamáció és panaszkezelés
Tisztázó kérdésekre, illetve panaszok benyújtására – kizárólag írásos formában –2020. november 4-én (szerda) 24:00 óráig lesz lehetőség a berugyvitelibajnoksag@nexon.hu címre!

Díjátadó és eredményhirdetés
A szervezők terve szerint – amelynek környezeti kitettsége nagyon nagy mértékű – az ünnepélyes eredményhirdetést és a díjátadást 2020. november 25-én 11:00 órára irányoztuk elő.

Csak a legtöbb pontszámot elérő három versenyzőt kívánjuk invitálni (vendég/hozzátartozó meghívásától most eltekintünk). Az eseményről videófelvételt készítünk, amelyet ismert felületeken közzéteszünk.
A további díjazottakat levélben értesítjük az átvétel módjáról és helyéről.
Hangsúlyozzuk, hogy a fentiek tervek, amelyek az egészségügyi helyzet függvényében változhatnak.