Kevesebb versenyző maradt talpon, de jobb eredményeket értek el

Minden bizonnyal a hosszúra nyúlt nyári szünetnek köszönhető, hogy a 3. fordulóban kevésbé voltak aktívak a versenyzők, mivel csak 206 versenyző szállt ringbe (az összes induló 27%-a), és szerzett legalább 1 pontot.

Az eredmények viszont sokkal jobbak lettek, mint az eddigi fordulóban:

  • az első, 20 pontos feladat átlaga: 6,7 pont;
  • a második, 20 pontos feladat átlaga: 11,2 pont;
  • a harmadik, 30 pontos feladat átlaga: 13,9 pont;
  • a negyedik, 15 pontos feladat átlaga: 12,9 pont és
  • az ötödik 15 pontos feladat átlaga: 13,5 pont.

Az elérhető 100 pontból – átlagosan – 56,8 pontot értek el a résztvevők (beleértve azokat is, akik csak egy feladat megoldásáig jutottak.) Ez kerek 10 ponttal haladja meg a második forduló átlagát!

Viszont egyetlen versenyző sem kapta meg a maximálisan elérthető 100 pontot. 93 pontig is csak egyetlen versenyző jutott el.
 A legjobb 10-be ebben a fordulóban 81 ponttal lehetett bekerülni. Az első száz versenyző átlageredménye 72,5 pont. (A „százas” élmezőnybe 62 ponttal lehetett bejutni!)

Az élbolyban izgalmasan alakul eddig a verseny, mert az első három forduló után két versenyző holtversenyben áll az élen 253 ponttal és a harmadik helyen álló versenyző is csak egy ponttal van lemaradva tőlük. A három fordulót követően az első tízben minden versenyző 244 pontnál magasabb pontszámmal rendelkezik. A századik helyen álló résztvevő is 177 pontot tudhat magáénak.

A harmadik forduló tanulságaival a reklamációs idő letelte után jövünk. Addig is további hasznos feladatmegoldást kívánunk a negyedik fordulóhoz!