Szoros küzdelem a IV. OBB online fordulóiban

Június 15-én zárult az OBB második online fordulója. A versenyzők – akik közül több a kitartó résztvevő, mint a tavalyi verseny során – most is jól vették az akadályokat. Közel ötszázan láttak hozzá a feladatok megoldásához, és – egy híján – négyszázan mind a négy feladatot megoldották. (Legtöbben [462 fő] az 1. feladatot dolgozták ki, s a 2. feladat kapott a legkevesebb figyelmet [413 fő].)

Az elérhető 100 pontból – átlagosan – 59 pontot (5 ponttal többet, mint az első fordulóban) értek el a résztvevők.
Az eddig lezajlott két forduló után az látható, hogy az első száz versenyző igen magas szinten teljesít: az elérhető 200 pontból – átlagosan – 183 pontot szereztek. Van egy „hibátlan” versenyzőnk 200 ponttal. Tízen 198 ponttal rendelkeznek, és 8 fő 197 pontot tudhat magáénak.
Az első harminc fős mezőnyben mindenki 190 vagy afölötti pontot szerzett. A két forduló teljesítménymutatói alapján az első ötvenbe 182, az első százba 166 pont a belépő szint.

Díjak a második forduló után
Már korábban is tájékoztattuk a résztvevőket arról, hogy „az a versenyző, aki a második fordulóban 50 pont vagy afeletti eredményt ért el, 20%-os kedvezményt kap a NEXON Akadémia által meghirdetett (saját) rendezvényeinek bármelyikére. (A kedvezmény, amely más kedvezménnyel/bérlettel nem összevonható és másra nem átruházható, 2016. október 31-ig használható fel!)” A kedvezményre jogosító kódot az érintettek e-mailben már megkapták.