I. OBB - jelenléti forduló képernyő

Tanácsok az e-learning rendszer használatához

Már javában zajlik az V. OBB első online fordulója, de még május 15-ig van idejük a versenyzőknek a feladatok megoldását az e-learning rendszerben leadni.

A verseny tisztasága érdekében a leadott feladatokkal elért pontokat csak a forduló lezárása után tudják megtekinteni.

A forduló lezárása után – az e-learning rendszerbe belépve – a feladatra, majd az Ellenőrzés gombra kattintva lehet megnézni, hogy mely feladatokra adott válasz volt helyes és az mennyi pontot ért.
A tavalyi évhez hasonlóan a 2-es feladatnál a számítás levezetését is megadjuk majd.

Néhány tanács az e-learning rendszer használatához

  • A feladatok leadására időkorlát nincs, ezért érdemes alaposan átgondolni a választ. A rendszer azonban 30 perc inaktivitás után a saját biztonsága érdekében kilépteti a felhasználót. Természetesen bármikor vissza lehet lépni a keretrendszerbe, de az adott oldalon addig kitöltött mezők nem kerülnek mentésre, azokat ismételten ki kell tölteni.
  • A „Válasszon legalább 1 válaszlehetőséget” feliratú feladatoknál több megoldás is jó lehet, ebben az esetben a rendszer csak akkor adja meg a maximálisan elérhető pontszámot, ha az összes és csak az összes jó válasz van bepipálva!
  • Az egyes oldalakon a válaszok bejelölése vagy beírása után a „Következő” gombbal lehet továbblépni, közben a rendszer automatikusan menti a beírt válaszokat.

FONTOS: A végleges megoldást „Az összes leadása és befejezés” gombra kattintva lehet megtenni (mind a 4 feladat után külön-külön), a megadott határidőig. Amennyiben nem nyomja meg ezt a gombot a határidő lejártáig, akkor a korábban leadott, elmentett válaszokat nem fogja értékelni a rendszer!

Jó versenyzést kívánunk!