Szünet után folytatódik a 2020-as bajnokság

Augusztus 15-től már elérhetőek a 2020-as OBB 3. fordulójának feladatai, amelyek leadási határideje szeptember 15-e éjfél.

Kedvcsinálóként elárulunk néhány kérdést:

A forduló első feladatában rákérdezünk például arra, hogy ha a munkáltató 2020. júliusban olyan, nyugdíjasnak nem minősülő volt munkavállalójának számfejt bónuszt, akinek a munkaviszonya 2020.04.30-án megszűnt, akkor vajon a bónusz bruttó összegéből 18,5 % társadalombiztosítási járulékot kell levonni, a munkáltató pedig 17,5 % szociális hozzájárulási adót és 1,5 % szakképzési hozzájárulást köteles fizetni?

A második, mindig sok fejtörést okozó feladatban – többek között – szó esik egy betéti társaság számára rendszeres tolmácsolási feladatokat ellátó személy 2020. június és július hónapra járó megbízási díjának számfejtéséről, a megbízott részére fizetendő nettó megbízási díjról, valamint a megbízót, illetve a megbízottat terhelő kötelezettségekről.

Az igaz-hamis kérdések között például arról is érdeklődünk, hogy igaznak tekinthetjük-e azt az állítást, miszerint legalább a minimálbér 30%-a a járulékfizetés alsó határa 2020. július 01-től a munkaviszonyban és más munkaviszony jellegű jogviszonyban (a törvényben meghatározott mentességek kivételekkel).

A feleltválasztós kérdések között például – a 3 lehetőség közül – annak kiválasztását kérjük, hogy a koronavírusra tekintettel 2020. június hónapban fizetés nélküli szabadságon lévő munkavállaló után legkésőbb mely időpontig kell a munkáltatónak teljesítenie az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettséget (július 12., augusztus 12. vagy augusztus 17.).

Jó versenyzést minden érdeklődő résztvevőnek, még az újonnan bekapcsolódóknak is, hisz az OBB nem csak verseny, hanem tudáspróba is!