November 12-én lesz a mindent eldöntő jelenléti forduló

A versenyszabályzat szerint az Országos Bérügyviteli Bajnokság ötödik, jelenléti fordulójában a négy online forduló alapján az 50 legjobb eredményt elérő versenyző jogosult részt venni.

A jelenléti forduló 2021. november 12-én (péntek) 13:30 órakor kezdődik a Budapesti Gazdasági Egyetemen, tervezett időtartama 180 perc.

Az idei bajnokság 50 legjobbjának már emailben elküldtük az ötödik fordulóra szóló behívót, a megmérettetést vállaló versenyzőknek írásban kell visszaigazolniuk részvételi szándékukat.

A jelenléti forduló szigorú szabályok alapján zajlik, amelyek betartásáról a versenyfelügyelők gondoskodnak. A résztvevő nem veheti igénybe más személy közreműködését a forduló során, sem személyesen a helyszínen, sem távközlési eszközön, sem számítógépen keresztül.

A szigor indokolt, a tét nagy, hiszen a végeredménybe az előző fordulókban elért pontszám nem számít bele, vagyis az ötödik forduló feladatainak megoldása során nyújtott teljesítmény határozza meg a Bajnokság résztvevőinek végső sorrendjét. A helyezések meghatározásánál, pontegyezés esetén a résztvevő által utoljára leadott feladat e-learning rendszer által logolt leadási ideje számít. Aki tehát korábban adja le a feladatát, az érhet el magasabb helyezést.

Néhány meghívott versenyzőtől – elsősorban egészségügyi okokra hivatkozva – érkezett indítvány arra, hogy a jelenléti forma mellett online módon is legyen lehetőség részt venni az ötödik fordulóban. Bár nagyon életszerűnek tartjuk a javaslatot, de informatikai és szervezési okok miatt nem tudjuk egyszerre mindkét részvételi módot biztosítani. A jelenléti forma mellett tettük le a voksot, s ha az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, akkor a meghirdetett időpontban és helyszínen szervezzük meg az ötödik fordulót. Elméletileg készülünk a minden meghívott versenyzőt egyformán érintő online megoldásra is, de csak akkor, ha a jelenléti megoldás ellehetetlenül.

Ünnepélyes eredményhirdetés

Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadót 2021. november 26-án tervezzük megtartani a NEXON Konferenciatermében. Az eseményre szóló meghívót elektronikus formában küldjük ki a legtöbb pontszámot elérő tíz versenyzőnek.

A nyertesekről, illetve a díjátadóról – terveink szerint – fényképes és videó-összefoglalót teszünk majd közzé az obb.hu weboldalon, valamint a NEXON közösségi média felületein.
És mivel az OBB nem csak egy bajnokság, hanem tudásbázis, tanulási fórum is egyben, ezért az ötödik forduló feladatait a helyes megfejtésekkel együtt szintén közzétesszük a fenti felületeken.