Még jobb eredmények születtek a második fordulóban

A 2024-es OBB második fordulójában – az eddigi bajnokságokhoz hasonlóan – kevesebb versenyző maradt talpon, 417 versenyző szerzett pontot (adott le feladatot). Viszont ők beleerősítettek és még az első fordulónál is jobb átlaggal zárták a fordulót:

  • az első, 15 pontos feladat átlaga kiemelkedő: 14,00 pont!
  • a második, 15 pontos feladat átlaga: 11,13 pont;
  • a harmadik, 20 pontos feladat bizonyult a legnehezebbnek, átlaga: 8,18 pont;
  • a negyedik, 20 pontos feladat átlaga szintén figyelemreméltó: 17,96 pont és
  • ötödik 30 pontos feladat átlaga: 16,16 pont.

Az elérhető 100 pontból – átlagosan – 64,77 pontot értek el a résztvevők (beleértve azokat is, akik csak egy feladat megoldásáig jutottak). Összehasonlítás képpen az első forduló átlaga 63,25 pont volt.
Nagyon ritkán történik meg, hogy a részvevők közül néhányan megközelítik vagy elérik a plafonnak számító 100 pontot. A 2024-es bajnokság második fordulójában is sikerült ezt két versenyzőnek megtenni, amely – figyelembe véve az első fordulót, ahol öt versenyző tudta ezt a szintet elérni – összességében rendkívüli teljesítménynek tekinthető.

A pontszámok alapján a 20 fős élmezőny is nagyon együtt halad, ami abból látszik, hogy fejenként legalább 92 pontot szereztek. De az első 30-ba sem lehetett bekerülni 91 pontnál rosszabb eredménnyel.

Persze az első két fordulóból még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, mert további két online forduló vár még a résztvevőkre, amely alapvetően átírhatja a most kialakult helyezéseket. Az első két fordulót követően hárman állnak a dobogó legfelső fokán. Ők eddig csak egy pontot vesztettek, így 199 ponttal a megosztott első helyet foglalják el. Utánuk szorosan a nyomukban van az a népes versenyzői tábor, akik a döntőbe kerülésért küzdenek.
Az első száz versenyző átlageredménye 180,27 pont. (A „százas” élmezőnybe 169 ponttal lehetett bejutni!)

Az előző években kért és bevált szokásunk szerint fordulóról fordulóra közzétesszük az összesített pontszámokat, amely segíti, hogy az egyéni pontszámok ismeretében minden résztvevő pozícionálni tudja saját helyét a teljes mezőnyben. Abban bízunk, hogy ez a megoldás elősegíti a versenyzői aktivitás fenntartását az OBB mind a négy fordulójában és biztosítja a teljes transzparenciát is.

Ez a letölthető táblázat egyelőre az észrevételek elbírálása előtti helyezéseket tartalmazza, az esetleges  átpontozások módosíthatnak a pontszámokon:

Ismeretes, hogy az idei bajnokságban – az egyes fordulókat követően – 10 motivációs ajándékot (a MediaMarkt 6 db tizenötezer forintos ajándékutalványát és 4 merch-csomagot) sorsolunk ki azok között, akik legalább 25 pontot elértek az adott fordulóban.
A forduló tartalmi összefoglalóját – benne a nyertesek névsorát – a határidőn belül beérkezett észrevételek feldolgozása után tesszük közzé, várhatóan július első felében.

Online Bérügyviteli Klub
Rutinos versenyzőink tudják, hogy a bajnokság mind a 4 fordulója után – a feladatkészítő szakértők bevonásával – Bérügyviteli Klub (BÜK) névre hallgató, online konzultációs fórumot szervezünk az érdeklődőknek.
A második, legfeljebb másfél órás időtartamú, MS Teamsen keresztül zajló esemény időpontját július 4-én, 15 órára tűztük ki, amelyen a szakértők bemutatják a versenyfeladatok aktualitását, logikáját és megoldását, továbbá a résztvevőkkel közösen áttekintik az esetlegesen vitára okot adó kérdéseket.
A szakmai konzultáción bármelyik versenyző részt vehet, a meghívót – a kapcsolódási linkkel együtt – e-mailben küldjük ki a résztvevőknek