Kiemelkedő eredmények a 6. OBB első fordulójában

A NEXON 2018. április 15-én ismét útjára indította a 2 millió forint összdíjazású, VI. Országos Bérügyviteli Bajnokságot, amely továbbra is élvezi a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakmai támogatását.
A bajnokság az előző években bevált módon (április, május, augusztus, szeptember hónapban egy-egy online és októberben egy jelenléti forduló szervezésével) zajlik.

Távoli hozzáférés a feladatokhoz
A versenyfeladatokhoz a http://elearning.nexon.hu oldalon, felhasználónévvel és jelszóval tudtak hozzáférni a résztvevők, amelyek megoldását egy alkalommal lehetett leadni az e-learning keretrendszerben.
A szakértői team által kidolgozott és a lektori team által validált elméleti és gyakorlati feladatok sikeres megoldásával továbbra is 100 pontot lehetett szerezni az első fordulóban.

Tovább nőtt az érdeklődés
A számok azt mutatják, hogy 2013. óta folyamatosan nő a verseny iránt érdeklődők száma. Idén már több mint 1200 versenyző regisztrált a bajnokságra.

A „nehéz” feladatok ellenére kimagasló eredmények születtek az első fordulóban
Az első forduló feladatainak megoldására – az eddigi gyakorlatnak megfelelően –egy hónap állt rendelkezésre. A feladatmegoldásban elért pontszám, továbbá a 2. feladat levezetése, illetve az IGAZ-HAMIS teszt és a feleletválasztós feladat megoldásai az e-learning keretrendszerben – a tavaly már alkalmazott gyakorlatnak megfelelően –a forduló lezárása után voltak megtekinthetők.
Az összes induló közül a jelentkezők közel fele, 597 versenyző szerzett pontot (adott le feladatot). Szakértőink szerint az első feladat „nehézre” sikeredett, ennek ellenére jó eredményeket értek el a versenyzők:

  • az első, 20 pontos feladat átlaga: 16 pont;
  • a második, 50 pontos feladat átlaga: 33 pont;
  • a harmadik, 15 pontos feladat átlaga: 12 pont és
  • a negyedik 15 pontos feladat átlaga: 12 pont.

Az elérhető 100 pontból – átlagosan – 61 pontot (10-el többet, mint a tavalyi első fordulóban) értek el a résztvevők.
Az idei első fordulóban is 1 versenyző ért el 100 pontot, ketten szereztek 99 pontot és huszonhárman 98 pontot.
Az első száz versenyző idén is remekelt, mert átlageredményük egészen szenzációs: 94 pont, ami az eddigi legjobb eredmény az OBB-ék történetében. (A „százas” élmezőnybe 91 ponttal lehetett bejutni!)

Megkezdődött a második forduló
Május 15-én felkerültek az e-learning keretrendszerbe az OBB második forduló versenyfeladatai is.
A versenybe bekapcsolódni még most sem késő, hisz az OBB nem csak verseny, hanem egy szakmai fórum is, amely szervezett keretet igyekszik biztosítani a szakmai ismereteik bővítésére, az adó- és munkaügyi jogszabályok változásainak követésére és helyes alkalmazására. De arra is van reális esély, hogy a hátralévő három forduló során nyújtott magas pontszámmal még helyezést is lehet szerezni a bajnokságban.