I. OBB sajtótájékoztató

Közös sajtótájékoztatót tartott a NAV, a BGF és a NEXON

Június 5-én a BGF Markó utcai épületének Lotz-termében közös sajtótájékoztatót tartottak az Országos Bérügyviteli Bajnokság szervezői.

Idén júniusban indul a NEXON, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola közös szervezésű bérügyviteli versenye. Az országos hagyományteremtő versenyre bárki jelentkezhet, aki otthonosan mozog a bérügyvitel világában, és kellő affinitást érez magában, hogy megmérettesse szakmai tudását.

Az Országos Bérügyviteli Bajnokság jó alkalmat teremt arra, hogy a bérügyvitel láthatatlan „hősei” színre lépjenek, és a közvélemény előtt nyilvánvalóvá váljon, hogy lelkiismeretes és szakszerű munkájuk nélkül nincs sikeres vállalat, intézmény” – mondta el Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezető tulajdonosa a versenyt megnyitó sajtótájékoztatón. Az ügyvezető hozzátette: „A kezdeményezéssel szeretnénk a közvélemény figyelmét is felhívni erre a fontos, de sokszor nem kellően elismert szakmára, egyben megmérettetési és tanulási lehetőséget adni a megcélzott szakembereknek.”

Dr. Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal külső kapcsolatokért felelős elnökhelyettese, a verseny egyik mentora kiemelte: „A bajnokság szervezett keretet biztosít a bérügyviteli szakmában dolgozó szakemberek számára szakmai ismereteik bővítésére. Egyúttal elősegíti a társadalom adótudatosságának növelését és az önkéntes jogkövetés megszilárdulását.”

„A BGF kiváló munkaerő-piaci reputációja elsősorban a gyakorlatorientált képzésnek köszönhető. Úgy látjuk, hogy az Országos Bérügyviteli Bajnokság jó lehetőséget biztosít a felsőoktatási intézmények hallgatóinak gyakorlati tudásuk elmélyítésére, alkalmazására. A verseny gyakorlatorientált szemléletét erősíti az is, hogy a kiemelkedő eredményt elérő versenyzők számára a NEXON ösztöndíjat, továbbá féléves gyakornoki munkahelyet biztosít” – hangsúlyozta Sándorné dr. Kriszt Éva a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora.

A versenysorozat havi online feladatsorok megoldásából áll, a november végi döntőben pedig a fordulók során a harminc legjobb eredményt elérő versenyző méri össze tudását.

Tekintse meg a részletes versenyfelhívást.

Képek a sajtótájékoztatóról: