Befejeződött a IV. OBB

Befejeződött a negyedik Országos Bérügyviteli Bajnokság, megvan a BÉRÜGYVITEL BAJNOKA cím büszke tulajdonosa!

Az OBB Versenyfelhívás értelmében a négy online fordulóban (május, június, augusztus és szeptember) legjobb eredményt elérő versenyzőket hívtuk meg az ötödik, mindent eldöntő fordulóba, ahol a versenyzők már csak magukra és saját tudásukra számíthattak a feladatok megoldásakor.

Korábban már publikáltuk, hogy az „élbolyba”, a legjobb eredményt elérő versenyzők csoportjába 373 vagy afölötti pontszámmal lehetett idén bekerülni.

Az ötödik, jelenléti forduló eredményei

OBB döntőHagyományosan, a korábbi évekhez hasonlóan a Budapesti Gazdasági Egyetem adott otthont az 5. fordulónak, amelyet november 18-án (pénteken), 11:45 órás kezdéssel, 24 fő részvételével szerveztünk meg.

Az ötödik, jelenléti fordulónak az adja meg a súlyát, hogy az Országos Bérügyviteli Bajnokságban elért végső helyezést a jelenléti fordulóban elért pontszám határozza meg, figyelemmel az időtényezőre is. A feladatok megoldására felhasznált idő most is perdöntőnek bizonyult, mert a 10. és 11. helyen pontegyezőség állt fenn, s az időfaktor döntött, hogy ki kerül be az első tízbe, ahova 50 vagy afölötti pontszámmal lehetett idén bejutni.

A 10 fős élmezőny a 100 pontból – átlagosan – 70 pontos teljesítményt nyújtott.

A feladatok nehézsége

TB naptár 2016.A feladatok jellege – amelyeket a szakértők, de a versenyzők is meglehetősen nehéznek ítéltek – követte az előző négy on-line forduló szellemiségét és stílusát, éppen azzal a szándékkal, hogy azok kerüljenek előnybe, akik fordulóról fordulóra önállóan, saját tudására támaszkodva oldották meg a feladatokat.

A helyezéseket végül az döntötte el, hogy ki hogyan tudott megbirkózni a valóban nem könnyű 2. feladattal. A feladatban egy korlátolt felelősségű társaság alkalmazottjának 2016. augusztus és szeptember hóra számfejtendő bruttó jövedelmét, az azt terhelő levonásokat, munkáltatói kötelezettségeket, és a társaság által a dolgozó részére átutalandó nettó járandóságot kellett meghatározni. Aki itt több, mint 30 pontot tudott szerezni, az be is került az első tíz közé. Csak egyetlen versenyző tudta hibátlanul megoldani a szakmai kihívással felérő 2. feladatot, aki ezzel a teljesítményével a dobogóra is felkerült. Pedig a kérdés visszatérő, a gyakorlatban rendre előforduló témakörnek számít, aminek a helyes kezelése sokszor téveszti meg még a nagy tapasztalattal rendelkező szakembereket is.

Ünnepélyes eredményhirdetés

Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás november 25-én a Művészetek Palotájában megrendezésre kerülő NEXON-OHE konferencián lesz (http://nexonkonferencia.hu/), amelynek teljes programjára szóló MEGHÍVÓT 2016. november 22-én 16 óráig – elektronikus formában – küldünk a legtöbb pontszámot elérő tíz versenyzőnek.

A konferencia 9 órakor kezdődik, ezen belül 11:00 – 11:15 óráig tervezzük az ünnepélyes díjátadót. (A meghívottak egy-egy személyt magukkal hozhatnak az eseményre, melyet kérünk előzetesen bejelenteni.)

Díjak

A NEXON – saját forrásból – kétmillió forintot fordít a verseny első 10 helyezettjének díjazására.

Ebből 1,3 millió forintot használ fel a legtöbb pontszámot elérő három versenyző teljesítményének elismerésére:

  • az első helyezett bruttó 600 ezer forintos,
  • a második helyezett bruttó 400 ezer forintos,
  • a harmadik helyezett bruttó 300 ezer forintos díjazásban részesül.

Mindezeken túlmenően a NEXON 100-100 ezer forinttal járul hozzá a bajnokság további hét helyezettjének jutalmazásához.

Különdíjak

2016-ban tovább bővült a különdíjat felajánlók köre. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ és a Perfekt Zrt. mellett idén a Budapesti Gazdasági Egyetem, a NAV és a HVG is különdíjat ajánlott fel. Mindezeknek köszönhetően – a NEXON által biztosított – bőkezű „alapdíjazáson” túlmenően az alábbi jutalmakat adják át az ünnepélyes eredményhirdetésen a szervezetek képviselői:

  • az I. helyezett kapja a NAV különdíját, amely két főre szóló 6 nap/5 éjszakás üdülést biztosít a NAV hévízi Gyógyházában, teljes ellátással.
  • a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ 50, 30, illetve 20 ezer forintos ajándékutalvánnyal jutalmazza a bajnokság dobogósait, az első három helyre befutó versenyzőket;
  • a Perfekt Zrt. egy kedvezményes tanfolyami belépésre jogosító kupont, valamint aktuális számviteli/pénzügyi témájú szakkönyvet ad a verseny 4. helyezettjének;
  • a Budapesti Gazdasági Egyetem a verseny 5. helyezettjét jutalmazza egy oklevéllel, amely 30%-os kedvezményt biztosít bármely – általuk szervezett – felnőttképzésre vagy szakirányú továbbképzésre;
  • a HVG 1 éves adózóna előfizetést nyújt a verseny 6-8. helyezettjének;
  • a NEXON Akadémia a 9. és 10. helyezettet ingyenesen meghívja az Akadémia által szervezett TB Ankétre.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a bajnokság első tíz helyezettjének teljesítményét oklevéllel hitelesíti.

A különdíjakat és okleveleket a felajánló intézmények képviselői adják át az eredményhirdetési ceremónia keretében.

A versenykiírás értelmében a bajnokságban legtöbb pontszámot elérő 100 résztvevő a BGE, a NAV és a NEXON képviselői által aláírt, szakmai kiválóságot igazoló tanúsítványt kapnak.

A Folytatás

A NEXON – élvezve a mentoráló szervezetek (BGE, az MKIK és a NAV) egyetértő támogatását – aláírásra előkészítette az ötödik Országos Bérügyviteli Bajnokság meghirdetésére irányuló dokumentumot, amelyet (a tervek szerint) a konferencia keretében ellátnak kézjegyükkel az érintett szervezetek képviselő. Ennek alapján 2017. április 15-vel ismét útjára indul a küzdelem a Bérügyvitel Bajnoka címért!

Budapest, 2016. november 22.