Szép eredmények születtek a XII. OBB első fordulójában

Az adatok arról árulkodnak, hogy – visszatekintve az előző 11 bajnokság eredményeire -, a XII. OBB első fordulójában nagyon aktívak voltak a versenyzők. Bízunk benne, hogy ez még fokozódni fog, amit remélhetőleg elősegít majd – az OBB történetében először alkalmazott – a fordulónként kisorsolt hat darab – 15 ezer forint értékű – ajándékutalvány, valamint további négy, NEXON arculati elemekkel ellátott merch-termék. Összesen tehát mind a négy online fordulóban 10 szerencsés résztvevő markát üti valamilyen motivációs ajándék.

De nézzük, mit is mutatnak a tények! Az összes induló közül (755 fő) a jelentkezők több mint 75%-a, 563 versenyző szerzett pontot (adott le feladatot) az első fordulóban:

  • az első, 15 pontos feladat átlaga: 10,55 pont;
  • a második, 15 pontos feladat átlaga: 11,38 pont;
  • a harmadik, 20 pontos feladat átlaga: 12,92 pont;
  • a negyedik, 20 pontos feladat átlaga: 15,13 pont és
  • az ötödik 30 pontos feladat átlaga: 18,45 pont.

Az idei bajnokság előkészítésekor ismételten arra kértük szakértőinket, hogy a feladatok készítése során a fokozatosság elvét tartsák szem előtt. A 3., 4. és 5. feladat – magasnak ítélhető – pontszámait tekintve megállapítható, hogy a szakértőinknek sikerült a szervezők kérését megvalósítani, mert a három feladat átlaga kimagaslónak tekinthető, és magasabb lett, mint a tavalyi bajnokságban.

Az elérhető 100 pontból átlagosan 63,25 pontot értek el a résztvevők (beleértve azokat is, akik csak egy feladat megoldásáig jutottak).
Nagyon ritkán történik meg, hogy a részvevők közül néhányan megközelítik vagy elérik a plafonnak számító 100 pontot. Nos, a 2024-es bajnokság első fordulójában ez öt versenyzőnek is sikerült, mivel begyűjtötték a maximális, elérhető 100 pontot.

A pontszámok alapján a 20 fős élmezőny is nagyon együtt halad, ami abból látszik, hogy fejenként legalább 98 pontot szereztek. De az első 30-ba sem lehetett bekerülni 96 pontnál rosszabb eredménnyel.
Persze az első fordulóból még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, mert további három forduló vár még a résztvevőkre, amely alapvetően átírhatja a most kialakult helyezéseket.

Az első száz versenyző átlageredménye 93,82 pont, ami közel 2 ponttal magasabb, mint tavaly ilyenkor az első fordulóban. (A „százas” élmezőnybe kimagaslóan magas 88 ponttal lehetett bejutni!)

Az előző években kért és bevált szokásunk szerint fordulóról fordulóra közzétesszük az összesített pontszámokat, amely segíti, hogy az egyéni pontszámok ismeretében minden résztvevő pozícionálni tudja saját helyét a teljes mezőnyben. Abban bízunk, hogy ez a megoldás elősegíti a versenyzői aktivitás fenntartását az OBB mind a négy fordulójában és biztosítja a teljes transzparenciát is.
A fentiekben már utaltunk rá, hogy az idei bajnokságban – az egyes fordulókat követően – 10 motivációs ajándékot (a MédiaMarkt 6 darab tizenötezer forintos ajándékutalványát és 4 merch-terméket) sorsolunk ki azok között, akik legalább 25 pontot elértek a fordulóban.
A forduló tartalmi összefoglalóját – benne a nyertesek névsorát – a határidőn belül beérkezett észrevételek feldolgozása után tesszük közzé, várhatóan június első felében.

Online Bérügyviteli Klub
Rutinos versenyzőink tudják, hogy a bajnokság mind a 4 fordulója után – a feladatkészítő szakértők bevonásával – Bérügyviteli Klub (BÜK) névre hallgató, online konzultációs fórumot szervezünk az érdeklődőknek.
Az első, legfeljebb másfél órás időtartamú, M. Teams-n keresztül zajló esemény időpontját május 30-án, 15 órára tűztük ki, amelyen a feladatok megoldásába érdemben bekapcsolódó kollégáknak a szakértők bemutatják a versenyfeladatok aktualitását, logikáját és megoldását, továbbá a résztvevőkkel közösen áttekintik az esetlegesen vitára okot adó kérdéseket.
A szakmai konzultáción, amelyen bárki részt vehet, elmondjuk azt is, hogy kik nyerték meg az első forduló motivációs ajándékait.